Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ναι, «θέλει πολλήν εκκαθάριση ο τόπος για να πάει μπροστά».

4 Απριλίου, 2014

 

Παρακολούθησα την πρόσφατη υπόθεση Μπαλτάκου. εκείνου του συμπαθούς κυρίου που είχε διορίσει ο Σαμαράς σε υπεύθυνη θέση, και ο οποίος είχε φαίνεται προφανώς φιλαράκια στην πλευρά της Χρυσής Αυγής, μιλούσε μαζί τους, συμφωνούσε μαζί τους, και εκείνος ο πονηρότατος Κασιδιάρης του την έκατσε. Τον πήρε στο βίντεο που τελικά δημοσιοποίησε και τα πράγματα που βγήκαν δεν μπορούσαν να αφήσουν τον κ. Μπαλτάκο στη θέση του αφού παραιτήθηκε.

Η υπόθεση είχε και συνέχεια όμως. Θύμωσε πολύ ο γιος του κυρίου αυτού, πήγε δίπλα στη Χρυσή Αυγή να ζητήσει το λόγο για τη δημοσιοποίηση του βίντεο, δεν τον σταμάτησαν γιατί «η εμφάνιση του έμοιαζε με τη δική τους», ε, μπήκε μέσα και τα έκανε καλοκαιρινά.

Πόσο πιο κάτω μπορεί να πάει μια χώρα είπα…

Εμείς δεν έχουμε νομίζω ακόμη τέτοιες αθλιότητες.  Στην Κύπρο είμαστε γενικώς πιο ψύχραιμοι, πιο νούσιμοι και αν θέλετε πιο συντηρητικοί σε αυτά τα πράγματα.

 

Απόψεις φυσικά κατατίθενται. Από το ένα άκρο στο άλλο. Και όταν φαίνεται πως κάτι πάει να γίνει, οι απόψεις εντείνονται και σκληραίνουν.

 

Ο μέχρι πρόσφατα αστέρας της απορριπτικής – πατριωτικής παράταξης ανέβλεψε. Κάνει νούσιμες παρεμβάσεις και φαίνεται πως στηρίζει την προσπάθεια για λύση. Τα κίνητρα του δεν τα γνωρίζω. Μπορεί να είναι οικονομικά, ορθολογιστικά ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η θεία φώτιση ή το θαύμα, λαμβάνοντας υπόψιν το σχήμα του. Ε, σιγά που θα τον άφηναν ήσυχο οι σκληροί και οι θρησκόπληκτοι. Διαβάστε την πιο κάτω επιστολή του κυρίου Ανδρέα Ζαχαρουδιού που δημοσιεύτηκε στον Πολίτη την 2α Απριλίου:

Πολύ χάλια επιστολή!

Πολύ χάλια επιστολή!

 

Η επιστολή αυτή είναι κατ’ αρχάς απαράδεκτη γιατί χαρακτηρίζει με τρόπο απαξιωτικό μια ομάδα συμπατριωτών μας. Όποια και να είναι η θρησκευτική πεποίθηση κάποιου, πρέπει να είναι σεβαστή. Δεν χωρεί εκπτώσεις δεν χωρεί «μα» και «τι» εδώ. Κριτική μπορεί να γίνεται από τους μεν στους δε, αλλά ως εδώ. Ο γράφων δηλώνει ευθέως άθεος, αλλά σε καμιά περίπτωση δε στοχεύω να επιβάλω τις ιδέες μου σε οποιονδήποτε άλλο. Είναι δικό μου θέμα, και αναμένω μόνο σεβασμό. Ταυτόχρονα μου φαίνεται εξόχως παράλογο άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν τόσο φανατικά σε θρησκείες που υποτίθεται υιοθετούν πανανθρώπινες αρχές όπως η αγάπη και η ανοχή, να μιλούν με τέτοιο τρόπο για τον γείτονα συμπατριώτη τους.

Από την άλλη η επιστολή αυτή υποβάλλει και πως ο αρχιεπίσκοπος αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να ….αφοριστούν γιατί λέει μπήκαν σε Μαρωνίτικη εκκλησία.  Αυτό είναι φυσικά μια άποψη, μια έντονη κριτική, η οποία θεωρώ πως είναι θεμιτό να εκφράζεται. Πλην όμως είναι τραγικό που υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να εκφράσουν τέτοιες απόψεις σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

 

Και εδώ ναι,  τίθεται θέμα «εκκαθάρισης»…

Πάμε παρακάτω, πάμε στη Ρένα. Τη φίλη Ρένα Χόπλαρου, υποψήφια με τον ΔΗΣΥ στις επερχόμενες εκλογές. Η Ρένα έχει έντονες απόψεις έχει έντονες απόψεις που εκφράζει έντονα. Και ενοχλεί.

Δείτε τα πιο κάτω:

Καλημέρα Ρένα!

Καλημέρα Ρένα!

 

Καταλάβατε; Ήσουν με το Ναι το 2004; Ε, αποκλείεται να είχες κάνει ορθολογιστική ανάλυση και να κατέληξες στην απόφαση σου. Ήσουν πληρωμένος προδότης από τους αμερικάνους και τις οργανώσεις τους. Και έστω και αν πέρασαν 10 χρόνια, η ρετσινιά σε ακολουθεί.

 

Η ανάρτηση προέρχεται από εδώ. Είναι αντιλαμβάνομαι μια σελίδα υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος του Γιώργου Λιλλήκκα. Εκτός από τις υβριστικές αναφορές σε ιδεολογικούς αντιπάλους, η σελίδα αυτή περιέχει όλα τα εθνικιστικά και ελληνοκεντρικά σκουπίδια που μπορεί να βρει κάποιος σε πολλές άλλες ανάλογες σελίδες εδώ και στην Ελλάδα. Μέχρι και κοινά σημεία με τις σελίδες του … Σώρρα βρίσκει κανείς στους υποστηρικτές του Λιλλήκκα.

Οι οποίοι δεν ξεχνούν ούτε εμένα:

Μια φορά Ναιναίκος, για πάντα ναιναίκος!

Μια φορά Ναιναίκος, για πάντα ναιναίκος!

 

Ούτε διάφορους άλλους βεβαίως. Σε μια συστηματική προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων κάτι που δεν έχει την παραμικρή πολιτική χροιά ή σχέση.

Ασυναίσθητα ή αν θέλετε ασυνάρτητα ένας σχολιαστής εκείνης της ανάρτησης ομολογεί πιο κάτω:

Ο εκκαθαριστής!

Ο εκκαθαριστής!

«Είπαμε, θέλει πολλή εκκαθάριση ο τόπος για να πάει μπροστά.» Δεν διευκρινίζει πως, αλλά δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος τι εννοούν όσοι ασπάζονται τέτοιες εξτρεμιστικές και απόλυτες ιδεολογίες.

 

Και όμως, στο ζήτημα της εκκαθάρισης έχει δίκιο.

Ναι, έχουμε πολλή δουλειά. Όχι για να «εκκαθαρίσουμε» με τον τρόπο που εννοεί ή απειλεί ο τυπάκος αυτός. Η εκκαθάριση πρέπει να γίνει με την ενίσχυση του ορθολογισμού, με την απομόνωση του λαϊκισμού και της συνθηματολογίας.

Μια σύγχρονη ώριμη κοινωνία κανονικά δεν θα έπρεπε να νοιώθει να απειλείται από φαινόμενα υιού Μπαλτάκου, ή Ανδρέα Ζαχαρουδιού, ή εξτρεμιστών υποστηρικτών του Λιλλήκκα. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε η μεγάλη πλειοψηφία μια συνολική γραμμή άμυνας η οποία να κατέτασσε αυτές τις απόψεις στο πολιτικό και κοινωνικό περιθώριο.

Όσο όλα αυτά γίνονται ή παρουσιάζονται ως μέρη της mainstream  κοινωνίας, υπάρχει κίνδυνος.

 

 

29 Σχόλια leave one →
  1. brain teaser permalink
    4 Απριλίου, 2014 13:14

    Δε βαριέσαι, η ζωή όλων μας απειλείται απο κάθε είδους κοριό, απο κινητά, κάμερες υπολογιστών, μικροφωνάκια στο πέτο, στυλό κατάσκοπο κλπ. Οι πολιτικοί πάντως θα έχουν χάσει σχεδόν όλοι τον ύπνο τους απο επίδοξους εκβιαστές. 🙂

    Μου αρέσει!

  2. mike permalink
    4 Απριλίου, 2014 14:08

    θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις για τα περί χρηματοδοτήσεως ανθρώπων που ηγήθηκαν του ΝΑΙ απο τους αμερικανους ΟΗΕ κτλ.. Έχουν όντως χρηματοδοτηθεί με διαφορους τρόπους κατα την άποψη μου αλλά να μην το δαιμονοποιουμε κιόλας. Με την έννοια οτι δεν τους έδωσαν 30 αργυρια οι αμερικάνοι και τους είπαν πρόδωσε ή κάνε κακό στην πατρίδα σου. Ειναι γνωστο και λογικό ότι υπερδυνάμεις ή ισχυροι διεθνεις οργανισμοί για να έχουν επιρροή, προωθούν υποστηρίζουν ή παρέχουν διευκολύνσεις σε ανθρώπους απο διάφορες χώρες ούτως ώστε αυτοί να τους προωθήσουν τις πολιτικές τους στην κάθε χώρα όπου διακυβέυονται μεγάλα συμφέροντα.

    Μου αρέσει!

  3. Ελενα permalink
    4 Απριλίου, 2014 16:51

    Είναι απαράδεκτοι. Μπαίνουν στις σελίδες του όποιουδήποτε, παίρνουν καμμάτια από συζητήσεις με φίλους και γνωστούς , τα ποστάρουν στο εν λόγω σάιτ και κάνουν πάρτυ ! Εν αγνοία των θυμάτων τους. Πόση διαστροφή κυκλοφορεί εκέι έξω; Τι να περιμένει όμως κάποιος από μια ΣυνΜωρία Πολιτών…..

    Μου αρέσει!

  4. Κατω ο φασισμος permalink
    4 Απριλίου, 2014 19:21

    Ο Μάριος Πίρτας είναι του Κουτσού.Νεοι Ορίζοντες,-Ευρωκο-ΛιΛΛΗΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ..Ακροδεξιος χωρις μορφωτικο επιπεδο.Βριζει οποιοδηποτε γραψει οτιδηποτε διαφορετικο.Αδυνατει να διαβασει πολλες φορες αναρτησεις και σχολια.Στοχοποει αμεσως αναρχικους,-δεξιους-εθνικιστες και τους αποκαλει γεννιτσαρους,Τουρκους,Προβατακια κλπ.Ειναι της Αμμοχωστιανης υπερεθνικιστικης πτερυγας της Λιλληκοσυμμοριας πολιτων.

    Μου αρέσει!

  5. Κατω ο φασισμος permalink
    4 Απριλίου, 2014 19:23

    Οι υπολοιποι ειναι στελεχη και απλοι οπαδοι παλι του ανεμομυλου.Μαζι με τους ακραιοεθνικιστοκομμουνιστοαναρχικους του wake up στοχοποιουν τον οποιοδηποτε συμπολιτη τους.Αυτοι ησαν που εκαμαν τα καραγκιοζιλικια περσι στο Προεδρικο πανω στο ραουντ απαουντ.Επαιζαν τους μαγκες τζαι εβριζαν τον κοσμο αλλα παα να τους καμει ο αστυνομικος θα κλαψουν.Εχει και κατι κοπελιες εκει παςςς επαναστατριες που τις εμαζεψαν απο τα γηροκομεια των απελπισμενων εργενισσων.

    Μου αρέσει!

  6. 4 Απριλίου, 2014 22:53

    Το θέμα έχει βασικά δύο – τρεις πτυχές:
    – Πρώτον, τη στοχοποίηση και δαιμονοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων για τις απόψεις και τις δράσεις [ή τον ακτιβισμό] τους, αλλά όλως παραδόξως οι συνήθως κλαυθμηρίζοντες γι’ αυτά τα ζητήματα φιλελεύθεροι παθαίνουν μουγκαμάρα, όταν οι επιθέσεις αφορούν Κομμουνιστές.
    – Δεύτερον, τη φασιστικοποίηση της κοινωνικής ζωής μέσα από το διαδίκτυο, κάτι που αναδεικνύει τα περιορισμένα δημοκρατικά όρια της αστικής δημοκρατίας. Και,
    – Τρίτον, ο τρόπος που προσεγγίζει ο Blogοδεσπότης Strovoliotis [αλλά και πολλοί άλλοι φιλελεύθεροι] το θέμα της εμφάνισης και ανάπτυξης νεοφασιστικών συμπεριφορών και νοοτροπιών καταντά απολίτικος. Ο συγκεκριμένος τρόπος προσέγγισης περιορίζεται στις προσωπικές επιθέσεις [από φασίστες] εναντίον συγκεκριμένων ατόμων, ή/και στην ανάδειξη των προσωπικών ποινικών κατά κύριο λόγο ευθυνών των ενεργειών και πράξεων των όποιων φασιστών οι οποίοι συνήθως χαρακτηρίζονται γενικά κι αόριστα ως ανεγκέφαλοι, βλάκες, ηλίθιοι, αμόρφωτοι, ανεύθυνοι κι άλλα τέτοια. Κι έτσι παει περίπατο η πολιτική διάσταση του θέματος…

    Μου αρέσει!

    • kkimillos permalink
      4 Απριλίου, 2014 23:20

      Όλα τα μέσα παραγωγής στα σοβιέτ … αναβίωση των ιδεολογιών του 1920, για να πάμε μπροστά.

      Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      5 Απριλίου, 2014 08:38

      Ανεφ, έχεις έστω και μισό παράδειγμα να παραθέσεις σε σχέση με αυτό: «όλως παραδόξως οι συνήθως κλαυθμηρίζοντες γι’ αυτά τα ζητήματα φιλελεύθεροι παθαίνουν μουγκαμάρα, όταν οι επιθέσεις αφορούν Κομμουνιστές.»

      Το σημείο τρία το αναφέρεις απλώς για να κάνεις μια δήλωση. Δεν υπάρχει καμία διαφορά, πέραν της πιθανής διαφορετικής επιλογής των λέξεων. Αλλά οι μαρξιστές *πρέπει* να έχουν κάτι διαφορετικό να πουν….

      Μου αρέσει!

      • 5 Απριλίου, 2014 10:20

        Απλώς αυτό [για την ώρα]: http://aneforiwn.blogspot.com/2014/03/232014.html

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          5 Απριλίου, 2014 14:41

          Η ανάρτηση αφορά Κύπρο και Ελλάδα – εδώ να βρεις ανάλογα παραδείγματα και ανάλογη μουγκαμάρα. Και ειλικρινά, νομίζω δε χρειάζεται να πω τίποτα για το άρθρου σου.

          Μου αρέσει!

        • 5 Απριλίου, 2014 15:34

          Όταν υπερασπίζεσαι την καφετζιήνα του club “Μένουμε Ευρώπη”, δεν μπορείς να μην λαμβάνεις υπ’ ‘όψη την μουγκαμάρα τόσο της ίδιας όσιο και του κλαμπ-ιού της για τη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση της φιλο-φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας.
          Κι αλήθεια οι Βορίδης και Γεωργιάδης τι γυρεύουν στην σημερινή κυβέρνηση Σαμαρά στην Ελλάδα;

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          7 Απριλίου, 2014 07:01

          Ανεφ, νόμιζα πως ο σεβασμός προς τις κυρίες ήταν δεδομένος…

          Στην κίνηση Μένουμε Ευρώπη ανήκω και εγώ. Και αν θυμάμαι καλά δεν βγάλαμε κάποια δική μας θέση, πέραν της διακίνησης κάποιων κειμένων που έκαναν κατά το δυνατό ψύχραιμη ανάλυση – εγώ προσωπικά δεν βρίσκω και πολλά πράγματα για να χαρώ – ούτε για τον τρόπο που εξελίχθηκαν οι διαδηλώσεις, και φυσικά ούτε για τον τρόπο που λειτούργησε η Ρωσία.
          Βλέπεις για εμάς τους ορθολογιστές φιλελεύθερους δεν είναι δυνατόν να ισχύουν οι αφελείς και απλοϊκές γραμμές που χαράζει ο μαρξισμός.

          Ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης που κολλούν τώρα; Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι αυτή: Politics! Η ίδια απάντηση που αναλογεί και στο τι γύρευε στο ΑΚΕΛ ο Γιώργος Λιλλήκκας!

          Μου αρέσει!

        • 7 Απριλίου, 2014 21:31

          Strovoliotis,

          Ομολογώ [με την ταπεινότητα με που ΜΕ διακρίνει] ότι ΔΕΝ κατάλαβα την παρατήρηση ΣΟΥ προς ΕΜΕ για «σεβασμό προς τις κυρίες»… Προφανώς και τον έχεις τον [αστικό] ιπποτισμό μέσα ΣΟΥ, αλλά τί εννοείς; Ότι ο όρος «καφετζιήνα» εν προσβλητικός ή/και δεν ταιριάζει για κάποια που το παίζει ευρωπαία; Εδώ εν πολιτική συζήτηση που κάμνουμε και ενίοτε η ειρωνεία αποτελεί και τρόπο έκφρασης κριτικής, αν και στην προκειμένη περίπτωση το ειρωνικό μου σχόλιο αφόρισε πιο πολύ τους “Μένουμε Ευρώπη” παρά την κα Χόπλαρου…

          Αναφορικά με τα υπόλοιπα που αναφέρεις στο σχόλιο ΣΟΥ, επιχειρώ να γίνω πιο επεξηγηματικός στην τελευταία ΜΟΥ ανάρτηση στο Blog ΜΟΥ – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2014/04/382014.html… Με την ευκαιρία όμως, να πω δκυο κουβέντες τζιαι δαμέ, βασικά σε σχέση με την αναφορά ΣΟΥ στον Λιλλήκα και την πάλαι ποτέ συνεργασία του με το ΑΚΕΛ:
          – Πρώτον, η κάθε πολιτική πράξη [κι ο κάθε ένας που ενέχεται ή εμπλέκεται σ’ αυτήν] κρίνονται με βάση τα δεδομένα του συγκεκριμένου χωροχρόνου όπου λαμβάνουν χώρα τα υπό αναφορά γεγονότα. Κι όταν το ΑΚΕΛ συνεργαζόταν με τον Λιλλήκκα τα δεδομένα ήταν άλφα, ενώ τώρα είναι ωμέγα…
          – Δεύτερον, ανάλογα παραδείγματα και μάλιστα στο πολλαπλάσιο υπάρχουν και στον χώρο όπου εσχάτως διαχειμάζεις, τουτέστιν στον ΔΗΣΥ. Ποιους να πρωτοθυμηθώ, τον Ρίκκο, τον Συλλούρη, τον Προδρόμου, την Ττίμη Ευθυμίου, τον Χρήστο Κληρίδη, τον Χρίστο Τριανταφυλλίδη, την Κλαίρη Αγγελίδου, τον Χριστοδούλου, την Βραχίμη; Και,
          – Τρίτον, το αυτό ισχύει και για τους Βορίδη και Γεωργιάδη της Κυβέρνηση Σαμαρά στην Ελλάδα, οι οποίοι αφού θήτευσαν στο ακροδεξιό ΛΑΟΣ μπήκαν στη “Νέα Δημοκρατία”. Η συντηρητική, ή και η φιλελεύθερη ή και η μετριοπαθής [να την πούμε] Δεξιά ΠΑΝΤΟΤΕ και ΠΑΝΤΟΥ [σ’ όλο τον κόσμο] αντλεί στελέχη από την Ακροδεξιά και κυρίως για να τα χρησιμοποιήσει στις ακραίες αντικομουνιστικές της πρακτικές…

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          7 Απριλίου, 2014 21:52

          Ναι, καλά το «καφετζήνα» ηταν επαγγελματικός προσδιορισμός, και όχι απαξίωση….
          Είδα την ανάρτηση σου, διαβάζω και το σχόλιό του, και θυμάμαι την αρχική μας διαφωνία:
          «Ανεφ, έχεις έστω και μισό παράδειγμα να παραθέσεις σε σχέση με αυτό: “όλως παραδόξως οι συνήθως κλαυθμηρίζοντες γι’ αυτά τα ζητήματα φιλελεύθεροι παθαίνουν μουγκαμάρα, όταν οι επιθέσεις αφορούν Κομμουνιστές.”»
          Όμως ναι, πρέπει να παραδεχτώ πως έχεις δίκιο: οι ακροδεξιοί έχουν περισσότερη παρουσία σε διάφορες κεντροδεξιές κυβερνήσεις. Ο μόνος λόγος που *δεν* ισχύει αυτό για την αριστερά είναι επειδή οι ακροαριστεροί δεν λαμβάνουν μέρος σε κυβερνήσεις της κεντροαριστεράς, αφού απλώς *δεν* δέχονται το υφιστάμενο σύστημα.

          Ο Λιλλήκκας ηταν ομολογουμένως ξεχωριστή περίπτωση. Αλλά όπως ξέρουμε πάρα πολύ καλά, το ΑΚΕΛ δεν κάνει ποτέ λάθος…

          Αντικομμουνιστικές πρακτικές; Γιατί να ασχοληθεί κάποιος με κάτι ανάλογο; Ποιος ο λόγος να δεσμευτούν δυνάμεις για ένα ανύπαρκτο ζήτημα;

          Μου αρέσει!

        • 7 Απριλίου, 2014 22:34

          Ποιο είναι το «ανύπαρκτο ζήτημα», αγαπητέ Strovolioti, ο κομμουνισμός; Τότε γιατί όλη αυτή η ευρωπαϊκή αντικομμουνιστική πρεμούρα; Να σού αναφέρω κι εδώ παραδείγματα; Άσε που ο αντικομμουνισμός εξακολουθεί να πουλά, ειδικά σε κάποιες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ…

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          7 Απριλίου, 2014 22:39

          Για να υπαρχει «αντί-» σε κάτι, πρέπει να υπαρχει αυτό το κάτι. Ε, δυσκολεύομαι να το δω αυτό, και συνεπώς θεωρώ πως η επίκληση στον αντικομουνισμό είναι μια βολική δικαιολογία για να την γλιππάρουν καποιοι από τη βασική συζήτηση.

          Μου αρέσει!

  7. ΦΦ permalink
    5 Απριλίου, 2014 00:22

    Ελληνίδες Έλληνες.

    Μου αρέσει!

  8. Incus permalink
    5 Απριλίου, 2014 23:59

    Το άρθρο του Ζαχαρουδιου εκνεύρισε τους Μαρωνίτες όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί είμαι και εγώ Μαρωνίτης. Και αν και εγώ είμαι αγνωστικιστής και δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για όποια θρησκεία και πολύ περισσότερο όποιο δόγμα του χριστιανισμού θεωρώ ότι ο Πολίτης έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στο να δημοσιεύει άρθρο που εμπεριέχει θρησκευτικό ρατσισμό. Μπορεί ο στόχος να είναι επίσης ο Πρόεδρος και ο Χρισόστομος με τα ανοίγματα που επιχειρούν προς τους τ/κ και τις άλλες θρησκευτικές ομάδες όπως γράφει ο Κωστής Κωσταντίνου σήμερα στον Πολίτη αλλά δεν παύει το συγκεκριμένο άρθρο με τον τρόπο που γράφτηκε να αποτελεί προβοκάτσια για μια μικρή θρησκευτική μειωνότητα με ευαισθησίες.
    Βεβαίως οι Μαρωνίτες που ζητουσαν την κεφαλή του αρχισυντάκτη επί πινάκει ίσως να σκέφτονταν το ίδιο με τον Ζαχαρουδιού αν ήταν στη θέση του!

    Μου αρέσει!

  9. Σωτήρης permalink
    9 Απριλίου, 2014 00:50

    Οι Αμερικανοί θα χρηματοδοτήσουν μελέτη (master plan) για την ανοικοδόμηση της Αμμοχώστου.
    Να συμφωνηθεί η είσοδος ειδικών στην περίκλειστη πόλη για καταγραφή της πραγματικής κατάστασης.
    Ξεπάγωμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας.
    Συνέχιση αποναρκοθέτησης.
    Άλλα μέτρα καθημερινότητας.

    Απ’ οτι φαίνεται κάποιοι ήδη εκκαθαρίζουν.
    Εκκαθαρίζουν τα εμπόδια της Τουρκίας, νάρκες, ενταξιακά παγώματα κλπ.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      9 Απριλίου, 2014 07:17

      Είναι κακά όλα αυτά; Και εννοείται, δεν αφορούν μόνο Τούρκους…

      Μου αρέσει!

      • Σωτήρης permalink
        9 Απριλίου, 2014 12:53

        Κακά; Μπα! Κάνουμε εκκαθαρίσεις για να πάμε μπροστά, προς Τουρκία μεριά.

        Μου αρέσει!

        • Σωτήρης permalink
          9 Απριλίου, 2014 12:55

          Θα μας αφήσουν άραγε οι τουρκαλάδες να περάσουμε τον αγωγό μας μέσα από το έδαφος τους;

          Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          9 Απριλίου, 2014 13:27

          Πιθανότατα, μη ξεχνάς πως η Τουρκία είναι η πλησιέστερη προς εμάς χώρα.

          Για τον αγωγό: μετά τη λύση, αν μας συμφέρει όλους γιατί όχι;

          Μου αρέσει!

  10. Tasos permalink
    11 Απριλίου, 2014 19:25

    Ο Πίρτας του Λιλλήκα ζητα πιστοποιητικά πολιτικών πεποιθήσεων από κόσμο σε διάφορες ομάδες του fb στις οποιες ειναι μελος απλα για να κατασκευαζει εχθρους.Πηρα καταγγελια οτι βριζει σχολιογραφους ως Δησακελικους,Προβατα κλπ βλακείες.Καλει τον κοσμο να ψηφισει τον Αχταρμα Πολιτων.Παθοντας ενας διαδικτυακος μου φιλος.Να πω επισης οτι επηρεαζει νεους και νεους και τους γεμιζει το μυαλο με τα φασιστικα συνθηματα των φασιστοενωτικων του Λιλληκα ενω στηριζει και το Ελαμ και την Χρυση αυγη ενιοτε.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.