Μετάβαση στο περιεχόμενο

2+1 άκυρα επιχειρήματα των αρνητών της λύσης.

17 Ιουνίου, 2015

Δεν είναι έκπληξη η ενημέρωση πως σε αυτή την ανάρτηση κεντρικό ρόλο παίζει ο αγαπημένος μου εθνικιστής δημοσιογράφος, Λάζαρος Μαύρος.  Πρόκειται για συζητήσεις που είχαμε στο ΦΒ όπου ο αγαπητός φίλος Λάζαρος γίνεται όλο και πιο ενεργός, νοιώθοντας ίσως πως είναι ένας χώρος που δεν μπορεί να καταλάβει με ευκολία. Γιατί, αντίθετα με τους μονολόγους και τους επιλεγμένους «δικούς» του σχολιαστές στο ράδιο, στο ΦΒ βρίσκει αντίλογο. Και δυσκολεύεται πολύ να τα βγάλει πέρα, άρα συνειδητοποιεί την ανάγκη να το πολεμήσει.

Κόπιασε Λάζαρε!

Λοιπόν, πριν μερικές μέρες, ο Λάζαρος ανέβασε μια φωτογραφία για τον Μαντέλα, και δημοσίευσε και το εξής κείμενο:

(Πολύ) πέρα βρέχει.

(Πολύ) πέρα βρέχει.

 

«Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μορφή

των εμπράκτως αγωνισθέντων

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, μακροχρονίως

και μηδέποτε υποταχθέντων

ή έστω συμβιβασθέντων,

Υ Π Η Ρ Ξ Ε ο επί 27 χρόνια φυλακισμένος

ηγέτης του A.N.C. Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσσου

Ν Ε Λ Σ Ο Ν ΜΑΝΤΕΛΑ,

του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ αγώνα

κατά του Ρατσιστικού Καθεστώτος

των Λευκών στη Νότιο Αφρική.

 

Ο ΝΕΛΣΟΝ ΜΑΝΤΕΛΑ και το A.N.C.

όταν ο αγώνας τους οδήγησε στην

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ και την ή τ τ α του ρατσιστικού

καθεστώτος ΑΠΑΡΤΧΑΪΜ το 1989-1990,

Α Π Ε Ρ Ρ Ι Ψ Α Ν μετά βδελυγμίας

την πρόταση των Λευκών

(Φρεντερίκ ντε Κλερκ – τελευταίου Λευκού

Προέδρου του Ρατσιστικού Καθεστώτος)

για υιοθέτηση στη Νότιο Αφρική,

της συζητούμενης και τότε για την Κύπρο,

ΔΙΖΩΝΙΚΗΣ Δικοινοτικής Ομοσπονδίας,

ΑΠΟΦΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ότι αποτελούσε

καθεστώς διάσωσης και

συντήρησης του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ:

Του ρ-α-τ-σ-ι-σ-τ-ι-κ-ο-ύ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ

του λαού, του πολιτεύματος, του εδάφους.»

Yiannos C. Ioannou: Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να πάρω στα σοβαρά αυτή την αναφορά, αφού είναι εμφανές πως πρόκειται για παντελώς άσχετα θέματα και συνεπώς νομίζω το πρώτο μου σχόλιο είναι αρκετό: «Να θυμάστε αυτή την ανάρτηση, γιατί θα μας προκύπτει κάθε λίγο. Ο Μαντέλα απέρριψε, άρα πρέπει και εμείς. Η ουσία είναι πως τα δυο δεν έχουν την παραμικρή σχέση. Οι ιστορικές διαδρομές και τα δεδομένα επί του εδάφους των δυο χωρών δεν έχουν την παραμικρή ομοιότητα. Είναι άλλο ένα μη – επιχείρημα – ίσως το απόλυτο μη επιχείρημα.

Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

Η δεύτερη «μάχη», αυτή τη φορά για τη «μοναδικότητα της ΔΔΟ, έγινε στον τοίχο του φίλου Κωνσταντίνου Οδυσσέως στο φβ και εξελίχθηκε ως εξής:

 

Κούλλα Αντωνίου: Να μου ονομάσετε μιά χώρα που να έχει ώς πολίτευμα την Δ.Δ.Ο.;

Yiannos C. Ioannou: Δεν υπάρχει καμία. Λοιπόν; ;;;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ: Υπάρχουν δεκάδες ομοσπονδίες στον κόσμο.

Yiannos C. Ioannou: Προφανώς. Και δε νομίζω να υπάρχει οποιοδήποτε κράτος που έχει ακριβώς το ίδιο πολίτευμα με κάποιο άλλο. Η ερώτηση της Κούλλας είναι εξ αρχής άκυρη

Κούλλα Αντωνίου: Καθόλου άκυρη. Και επιμένω. Σε ποιά χώρα υπάρχει ΔΔΟ. Αναφέρεται μία έστω και μία.

Κούλλα Αντωνίου: Η ΔΔΟ δεν είναι απλά ομοσπονδία κ. Οδυσσέως. Είναι Διζωνική (δύο ζώνες) Δικοινοτική (δύο κοινότητες).

Nektarios Michalak Pastry: περιμενω υποδειξη κυριε Οδυσσεως μιας χωρας στην οποια αναφερεσε

Nektarios Michalak Pastry: κυριε Yiannos C. Ioannou και σε σενα το ιδιο ερωτημα

Yiannos C. Ioannou: Δεν υπάρχει λόγος να σας απαντήσω αφού σίγουρα γνωρίζετε ή θα έπρεπε να γνωρίζετε πως η πλειοψηφία των χωρών του κόσμου έχουν στοιχεία ομοσπονδίας είτε αναφορικά με το έδαφος είτε με την εθνική προέλευση των πολιτών τους. Το κλειδί, και επαναλαμβάνω, είναι πως θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ να βρείτε δύο χώρες με *ακριβώς* το ίδιο πολίτευμα. Γι αυτό το επιχείρημα σας απλώς *δεν* είναι επιχείρημα. Α, και επειδή δεν υπάρχει αλλού ακριβώς το ίδιο πολίτευμα ποια είναι η εισήγηση σας, ή κουβέντα να γίνεται;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ: Αγαπητέ μου Νεκτάριε, επειδή βαρέθηκα να λέω και να ξαναλέω ότι η ΔΔΟ είναι αυτή τη στιγμή η μόνη κοινή βάση για συμφωνία, καθώς είναι η μόνη κάτω από την οποία έθεσαν τις υπογραφές τους οι Μακάριος, Κυπριανού, Παπαδόπουλος, Ντενκτάς και Ταλάτ και επειδή υποθέτω ότι το πείσμα σας οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε εναλλακτικά σενάρια να προτείνετε για τερματισμό της τουρκικής κατοχής, που αποτελεί ντροπή και ξεφτίλα έναντι της ελληνικής μας ιστορίας, παρακαλώ ΕΣΕΙΣ να μας πείτε με ποιο τρόπο θα τερματιστεί αυτή η ξεφτίλα που ζούμε εδώ και 41 χρόνια.

Άννα Σεργίου: Έχει και την πλάκα της η υπόθεση: Όταν τους ζητήσεις να αναφέρουν παράδειγμα ομοσπονδίας μιλάνε για δεκάδες παραδείγματα. Όταν τους ζητήσεις παράδειγμα διζωνικής πάνε στο κοιμητήριο αρπάζουν το φτυάρι και ξεθάβουν Μακάριο, Κυπριανού, Παπαδόπουλου, Ντενκτάς (ο Κληρίδης του …γλύτωσε… μάλλον θα το έχουμε στην επόμενη φουρνιά…) Δώστε κύριε Οδυσσέως παράδειγμα διζωνικής! Έχετε;

Yiannos C. Ioannou: Έχει άλλη τόση πλάκα να ακούς συνήθως ατεκμηρίωτη κριτική και όταν φτάνουμε στο δια ταύτα …. μούγκα! Άννα Σεργίου μπορεί να είναι αγνά τα κίνητρά σας αλλά ανάλογες θέσεις είναι οι αγαπημένες των εξτρεμιστών στης Τουρκίας. Σκεφτείτε το λίγο.

George Georgiou: Όσον αφορά τη λύση επιδιώκουμε όσοι αντιτιθέμεθα στη ΔΔΟ και που λέτε ότι δεν σας απαντούμε κ. Οδυσσέως, είναι πολύ απλή. Είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες κ. Οδυσσέως. Όπως είναι και οι Τουρκοκύπριοι. Εκεί είναι η λύση.

Yiannos C. Ioannou: Και όμως το επιχείρημα πως είμαστε όλοι Ευρωπαίοι, λειτουργεί ακριβώς ανάποδα: σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν χαρακτηριστικά ομοσπονδίας τόσον αναφορικά με το έδαφος όσον επίσης και την εθνοτική δομή των πολιτειακών τους οργάνων. Αυτό ήταν αναγκαίο για να βρεθεί ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής που θα κρατούσε τις χώρες μαζί. Έτσι θα κάνουν και οι Ευρωπαίοι της Κύπρου.

Κούλλα Αντωνίου: Κανείς στο κόσμο δεν αποδέχθεικε κούρεμα καταθέσεων.

Κούλλα Αντωνίου: Κανείς στο κόσμο δεν αποδέχθεικε διζωνική,δικοινοτική,ομοσπονδία.

Yiannos C. Ioannou: Διακρίνω μια αδυναμία παράθεσης επιχειρημάτων;

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ:  Ώστε για κάποιους είναι απλό. Θα πούμε απλά στους ΤΚ ότι είμαστε όλοι Ευρωπαίοι και το Κυπριακό λύθηκε…

 

Το Κυπριακό θα λυθεί όταν σταματήσουν αυτά τα τερατώδη ψέματα για το ότι η λύση θα είναι ρατσιστική και ότι θα καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα κτλ, διότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι συνέπειες της ντε φακτο διχοτόμησης είναι μπροστά στα μάτια του κόσμου και το βλέπει. Ο κόσμος θέλει λύση. Όσοι δεν το κατάλαβαν ακόμη ας αρχίσουν να το ψυλιάζονται έστω, για να μην βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις…

 

Κούλλα Αντωνίου: Όσοι σήμερα, ξένοι και δικοί μας, πιέζουν προς μιαν άδικη και εξωπραγματική λύση με το πρόσχημα ότι τάχα είναι η τελευταία, μοναδική και μάλιστα επείγουσα ευκαιρία μας, σίγουρα δεν θέλουν το καλό μας, όπως και το 2004. Προσπαθούν να μας δεσμεύσουν άρων-άρων στερώντας μας τα σιδε-ρόφρακτα ανθρώπινα μας δικαιώματα και με τον τετραγωνισμό του κύκλου που επισείουν, να μας καταδικάσουν στο διηνεκές σε ένα σκοτεινό και επισφαλές μέλλον. Ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει ΕΚ και ΤΚ στην διαρκή ειρήνη και ευημερία είναι αυτός της ΕΕ, κάτω από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Κούλλα Αντωνίου: Από την 1.5.2004 η Κύπρος αποτελεί πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπάγεται στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκης Ένωσης, το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερισχύει του εθνικού δικαίου των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένων τόσων των ημεδαπών νόμων όσο και του Συντάγματος.

Yiannos C. Ioannou: Το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι *και* ομοσπονδιακό. Μάθετε λίγη ανάγνωση πριν να συνθηματολογείτε ασύστολα.

 

Marios Pirtas: yanos allo i omospodia kai allo i ddo pou ipirxe mono stin tsekoslobakia 3eris eki pou stilame na doume pos litourgi

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ: Αφήστε αυτά τα προκατασκευασμένα επιχειρήματα που δεν αντέχουν στη βάσανο της πολιτικής και της αλήθειας.

Άννα Σεργίου: Πριν επικαλεστήκατε δεκάδες ομοσπονδίες κ. Οδυσσέως… Τώρα δυσκολεύεστε να αναφέρετε μια ίδι ή έστω παρόμοια με την προτεινόμενη για την Κύπρο… Γιατί άραγε; Η λύση είναι απλή και σας την ανέφερα αξνά αλλά εσείς μείνατε προσκολλημένος σε κάτι που σκέφτηκαν κάποιοι (χωρίς να ρωτηεθί ο λαός, την μια και μοναδική φορά που ρωτήθηκε άστραψε ένα βιζυνόπατσο της τάξης του 76% στην διζωνική και στους υποστηρικτές της…) πριν σαράντα χρόνια!!! (Τότε που βλέπαμε ασπρόμαυρη τηλεόραση!!!!) Πλήρης κατοχύρωση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελευθερία διακίνσης, εγκατάστασης και δραστηριοποίησης σε όλη την Κύπρο, οι περιουσίες να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες, έξω οι έποικοι, έξω ο στρατός κατοχής, όχι σε αναχρονιστικές εγγυήσεις, δημοκρατικο πολίτευμα με μια λέξη (που προκαλεί πανικό τους υποστηρικτές της διζωνικής) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!

Yiannos C. Ioannou: Ελευθερία και ενωμένη Κύπρος μόνο με ΔΔΟ. Ειναι ο μόνος ελάχιστος κοινός παρονομαστής. Μα νομίζετε ζείτε μόνη σας; Λίγος σεβασμός δεν έβλαψε ποτέ!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΩΣ: Άννα Σεργίου Κυρία Σεργίου απάντησα. Δεν μπορώ να απαντώ συνέχεια τα ίδια πράγματα επειδή εσείς δεν θέλετε να καταλάβετε. Δικαίωμά σας να κλείνετε τα αυτιά σας και τα μάτια σας και να λέτε «λαλαλαλαλλαλαλλαλλαλαλα» κάθε φορά που σας απαντούμε. Δικαίωμά μας κι εμάς κάποια στιγμή να πούμε φτάνει. Δεν θα μας τρολλάρετε αδιάκοπα εσείς. Επαναλαμβάνω απάντησα στο ερώτημά σας.

Ρεζουμέ: δεν μπορούμε να ονομάσουμε άλλη χώρα με ΔΔΟ, αλλά μπορούμε να ονομάσουμε δεκάδες χώρες στον κόσμο που έχουν ομοσπονδιακά χαρακτηριστικά, ως ελάχιστο κοινό παρανομαστή για να κρατηθούν μαζί.

 

Και αφού πιάσαμε το Λάζαρο στην αρχή, να δούμε και λίγο την παντελή του αδυναμία να κάνει μια σωστή γεωπολιτική ανάλυση:

«Η «λύση» εναντίον

Ισραήλ & Αιγύπτου

 

Π Ο Ι Α ΕΙΝΑΙ, άραγε, τα στοιχεία της λύσης» του Κυπριακού,

μέσα από τα οποία η Τουρκία σχεδιάζει κι ευελπιστεί ότι, με αυτά,

θα ακυρώσει και θα εξουδετερώσει τις εκλαμβανόμενες από την ίδια

ως εχθρικές, δύο ήδη αναπτυσσόμενες, Τριμερείς Συνεργασίες

(α) Ισραήλ – Ελλάδος – Κύπρου και

(β) Αιγύπτου – Ελλάδος – Κύπρου;

 

Αμφότερες οι Τριμερείς, ανεξαρτήτως των επίσημων δηλώσεων

των μετεχουσών χωρών ότι απευθύνονται για ευρύτερη ειρηνική

συνεργασία σε όλες τις άλλες χώρες της περιοχής,

εκ των πραγμάτων, εκμηδενίζουν, τους ζωτικής γεωστρατηγικής

σημασίας, για την ίδια την Άγκυρα, νεο-οθωμανικούς σχεδιασμούς της,

να καταστεί η ίδια ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ της ανατολικής Μεσογείου;

 

Π Ρ Ω Τ Ι Σ Τ Ω Σ είναι:

Να επιτύχει να υποτάξει και να θέσει υπό τον έλεγχό της,

εκείνο που η ίδια θεωρεί ως τον «πιο αδύναμο κρίκο».

Να επιτύχει, μέσα από τη «λύση»,

τη διάλυση τού εις χείρας των Ελλήνων Κυπρίων κράτους

της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Να καταστήσει αυτήν την ΚΔ «Εκλιπούσα».

Και στη θέση της να εγκαταστήσει «μίαν και μόνη διεθνή προσωπικότητα,

μίαν και μόνη κυριαρχία» ισοτίμως συγκυριαρχούμενη από την ίδια την Τουρκία,

μέσω των εν Κύπρω Τουρκοκυπρίων,

συγκροτημένων σήμερα σε Ψευδοκράτος

και, με τη «λύση», συγκροτημένων σε ισότιμη, συνιδιοκτήτρια

ολόκληρης της Κύπρου, τ/κ Συνιστώσα Πολιτεία…

 

Ω Σ ΗΔΗ κεκτημένο της, ως βάση της εξόρμησής της, προς

επίτευξη αυτού του στόχου, η Τουρκία επαίρεται ότι έχει

το ΚΕΙΜΕΝΟ της Κοινής Διακήρυξης Αναστασιάδη – Έρογλου

της 11ης Φεβρουαρίου 2014.

Το οποίο κι η ίδια παρουσίασε ως τρόπαιο,

στα απευθυνόμενα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έγγραφά της,

με πιο σημαντικό το 105σέλιδο της 23ης Ιουνίου 2014.

 

Διότι, ακριβώς, το ΚΕΙΜΕΝΟ της 11.2.2014 προσφέρει στην Τουρκία,

μέσω των Τ/κ, την πλήρη συγκυριαρχία εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου.

Και στη θέση της νυν ΚΔ εγκαθιστά τον ελεγχόμενο από την ίδια

Διζωνικό Συνεταιρισμό των Δύο Ίσου Καθεστώτος και ισότιμης

συγκυριαρχίας Συνιστώντων Κρατών («πολιτειών»).

 

Α Υ Τ Η Ν την προοπτική επιτυχίας των τουρκικών σχεδιασμών

είχε στο μυαλό του ο ΠτΔ κ. Αναστασιάδης όταν έλεγε 3 Αυγ. 2014

στο «Βήμα» των Αθηνών ότι, η Άγκυρα, μέσω των Τ/κ,

στο κράτος «Δύο Ταχυτήτων», το οποίο θ’ αντικαταστήσει την ΚΔ εντός ΕΕ,

θα έχει την ευχέρεια να εκβιάζει ακόμα και τις αποφάσεις

του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Πολύ περισσότερο, αυτό το κράτος της «λύσης»,

αντικαθιστώντας την ΚΔ στις δύο Τριμερείς,

θα επιβάλει την Τουρκία ως τον έχοντα, πλέον,

το Γενικό Πρόσταγμα, στις σχέσεις με τον Ισραήλ και την Αίγυπτο:

Στην «ευρείας κλίμακας στρατηγική σπουδαιότητα» της περιοχής

της Αν. Μεσογείου, που εξηγούσε από το 2001

στο νεο-οθωμανικό «Στρατηγικό Βάθος» του (σελ.280)

ο Αχμέτ Νταβούτογλου…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ»

Απίστευτο, ε; Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος γεωπολιτική ανάλυση που να μην έχει την παραμικρή σχέση ούτε με τη γεωγραφία ούτε φυσικά με την πολιτική. Δεν δύνασαι να αντιληφθείς αγαπητέ Λάζαρε πως οι συνεργασίες στις οποίες αναφέρεσαι γίνονται πολύ πιο ισχυρές και θεμιτές από *όλους* τους εμπλεκόμενους αν περιλαμβάνουν *και* την Τουρκία; Ζητώ πολλά, ε;

Λάζαρος Μαύρος: Να ερωτήσεις την Τουρκία αγαπητέ Γιάννο. Εκείνη έχει την ΕΑΥΤΗΣ αρμοδιότητα. Κι εμείς τη διαβάζουμε στα ΚΕΙΜΕΝΑ της και στη διαχρονική πολιτική της. Τίποτ’ ἀλλο….

Yiannos C. Ioannou:  Αλλο να διαβάζεις, άλλο να μαθαίνεις…

Λάζαρος Μαύρος:  Και μια μικρή απορία αγαπητέ Γιάννο. Από το 2010, εκδόθηκε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ το βιβλίο του Νταβούτογλου «Στρατηγικό Βάθος», εκδόσεις Ποιότητα. Πέντε χρόνια γιατί ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΜΙΑ έστω αναφορά ΔΙΚΗ ΣΟΥ που να δείχνει ότι το διάβασες;

Λάζαρος Μαύρος:  Γιατί ΔΕΝ διάβασες Νιχάτ Ερίμ; Γιατί δεν διάβασες Ισμαήλ Τάνσου; Γιατί ΔΕΝ διάβασες Γιαμάκ Κεμάλ; Γιατί ΔΕΝ διάβασες ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ

Yiannos C. Ioannou:  Που ξέρεις ότι δεν;;; Επειδή όμως δεν είμαι φανατικός, δεν θεωρώ πως η απόλυτη αλήθεια μπορεί να κλειστεί σε ένα βιβλίο, ούτε καν μέσα στην Αγία Γραφή και οπωσδήποτε όχι στο Κεφάλαιο. Ποιος είναι ο Αχμέτ Νταβούτογλου για να μπορεί να καθορίσει την τύχη μου; Μόνο κάτι ηττημένα μυαλά μπορεί να πέσουν στην παγίδα.

—————–

Λοιπόν, να βάλουμε αυτά τα «επιχειρήματα» των λυσοφοβικών στο ράφι, μέχρι να δούμε τι άλλο θα βρουν αυτή τη φορά.

12 Σχόλια leave one →
  1. 17 Ιουνίου, 2015 08:37

    Είναι ανοησίες αυτά που λένε για λευκούς να κάνουν δήθεν πρόταση ΔΔΟ στον Μαντέλα και ότι αυτός την είχε απορρίψει.Αυτό το σχόλιο το έγραψα και στον τοίχο του Λάζαρου σήμερα το πρωί. Απλά ο αφρικανός ηγέτης απέρριψε τον πολιτικό συμβιβασμό και επέμενε στο majority rule με εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Δεν πρέπει να αφήσουμε και αυτό τον μύθο από το απορριπτικό μέτωπο να λάβει χώρα, ότι δήθεν ο Μαντέλα απέρριψε ΔΔΟ επειδή είναι δήθεν ρατσιστική… όχι πως έχει σημασία αν ήταν έτσι ή αν θα έπρεπε να το πράξουμε και εμείς το ίδιο… το λέω απλά επειδή δεν είχε γίνει τέτοια πρόταση. Αν αποφασίσουν οι απορριπτικοί να κάνουν διάλογο… εμείς είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Μιχάλης permalink
    17 Ιουνίου, 2015 10:34

    Προσωπικά τους έχω καλέσει να μας δώσουν ένα επίσημο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι ο Μαντέλα απέρριψε πρόταση για Δ.Δ.Ο. Μέχρι τώρα δεν είδα τίποτα και πουθενά.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Μιχάλης Φ. permalink
    17 Ιουνίου, 2015 12:51

    Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα ΔΔΟ στον κόσμο δεν είναι αλήθεια. Για παράδειγμα το Βέλγιο – αν εξαιρεθεί το κεντρικό κρατίδιο της πρωτεύουσας των Βρυξελλών – έχει 2 ξεχωριστά κρατίδια / ζώνες που φιλοξενούν δύο διαφορετικές κοινότητες με διαφορετική γλώσσα και διαφορετική κουλτούρα (όπως εξηγείται καλύτερα, με συντομία στο http://www.belgium.be/en/about_belgium/government/federale_staat/ ).

    Τώρα είναι αλήθεια ότι στην Κύπρο πιθανόν να υπάρχουν ορισμένοι επιπρόσθετοι περιορισμοί που θα διασφαλίζουν τον χαρακτήρα ή την διζωνικότητα της κάθε περιοχής και που δεν αρέσουν στην πλευρά μας (άγνωστος όμως και ο αριθμός Ε/Κ που θα επιθυμήσουν να ζήσουν μόνιμα υπό Τ/Κ διοίκηση για να γνωρίζουμε αν θα είναι όντως πραγματικό ή θεωρητικό πρόβλημα). Θα είναι όμως επίσης ΣΑΦΩΣ καλύτερη η κατάσταση από το υφιστάμενο στάτους κβο. Θα ισχύουν και για τα δύο κρατίδια αν και στην ουσία στο Τ/Κ κρατίδιο λόγω του μικρότερου πληθυσμού θα είναι πιο δεσμευτικοί οι περιορισμοί.

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      17 Ιουνίου, 2015 14:41

      Δεν το αμφισβητώ Μιχάλη. Το θέμα είναι πως η επιχειρηματολογία είναι παντελώς άκυρη γιατί καμιά χώρα δεν είναι όπως οποιαδήποτε άλλη. Οι χώρες φτιάχνονται για να κρατήσουν μαζί τους ανθρωπους τους, για να μειώσουν τις τριβές για να προωθήσουν την καλώς νοούμενη συνεργασία.

      Μου αρέσει!

  4. Ανώνυμος permalink
    17 Ιουνίου, 2015 20:55

    Μια απλή αναφορά και μια ερώτηση που θα φωτίσει κάπως ή ίσως και συγχίσει αρκετά μερικούς: Η ερώτηση: Με ποια λογική, ομοσπονδιακή, πολιτική, δημοκρατική ή άλλη, η Κύπρος των 700-800χιλιάδων μπορεί να μπλοκάρει αποφάσεις των άλλων 27 μελών της ΕΕ με σύνολο 500 εκ πληθυσμό; Για το Βέλγιο: Οι δυο ζώνες, πέρα από τις Βρυξέλλες, έχουν και σχεδόν ομοιογενή πληθυσμό (Γαλλόφωνους -περίπου 40%, και Φλαμανδούς). Ε λοιπόν, το 60% (Φλαμανδοί), δηλαδή η πλειοψηφία, υστερεί σε εξουσίες, πρόσβαση σε εξουσίες. Πολύ κακό για μια δημοκρατία, αλλά αυτό είναι μια πραγματικότητα, στην καρδιά της Ευρώπης. Τα περί ρατσιστικών κλπ ταιριάζουν ως επιχειρήματα μόνο σε αυτούς που πιστεύουν και εφαρμόζουν τη Δημοκρατία…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      18 Ιουνίου, 2015 07:16

      Είπαμε: ελάχιστος κοινός παρονομαστής σε κάθε διαφορετική περίπτωση.

      Μου αρέσει!

  5. 19 Ιουνίου, 2015 20:50

    Strovolioti,

    Η παρέμβαση ΜΟΥ δεν αφορά την ουσία της ανάρτησης ΣΟΥ [δηλ. την αναγκαιότητα της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας], αλλά μια τοποθέτηση ΣΟΥ, που ΜΟΎ προκάλεσε “διαδικαστικά” ερωτηματικά και απορίες. Απευθυνόμενος στη συνομιλήτρια ΣΟΥ Κούλα Αντωνίου, για να απαντήσεις στο ερώτημα της σε ποιά χώρα υπάρχει ΔΔΟ], τής λες ότι «θα δυσκολευτείτε πάρα πολύ να βρείτε δύο χώρες με *ακριβώς* το ίδιο πολίτευμα…» Και προχωράς για να διερωτηθείς [προφανώς ρητορικά] «… και επειδή δεν υπάρχει αλλού ακριβώς το ίδιο πολίτευμα ποια είναι η εισήγηση σας, ή κουβέντα να γίνεται;»

    Δεν κατάλαβα: ΕΣΥ, ο Yiannos C. Ioannou, άλλως Strovoliotis, είσαι έτοιμος να δεχτείς και να στηρίξεις κάτι το οποίο ανήκει (ακόμα) στον χώρο της θεωρίας και που δεν έχει δοκιμαστεί επιτυχώς κάπου αλλού;
    [Με το συγκεκριμένο πιο πάνω ερώτημα ΜΟΥ δεν υποβάλλω ότι είμαι εναντίον της ΔΔΟ, αλλά βλέπω την πιο πάνω τοποθέτηση του Blogοδεσπότη Strovolioti καταφανώς να αντιφάσκει με παλαιότερες τοποθετήσεις ΤΟΥ πάνω σε άλλα θέματα. Γιατί να δεχτούμε μια μορφή ομοσπονδίας που δεν εφαρμόζεται ΠΟΥΘΕΝΑ;]…

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      21 Ιουνίου, 2015 17:57

      Ανεφ, η ΔΔΟ εχει μια σειρά χαρακτηριστικά που δεν ήρθαν από τον ουρανό, εφαρμόζονται σε διάφορα κράτη. Ειναι αλήθεια όμως πως δεν εφαρμόζονται όλα και όπως θα τα έχουμε εμείς, οπουδήποτε αλλού., Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά φυσικά δεν σημαίνει πως το όλο εγχείρημα ειναι άκυρο. Το περιεχόμενο είναι γνωστό και εφαρμοσμένο αλλού, το θέμα ειναι πως σε κρατική οργάνωση δεν εχεις την πολυτέλεια του πάγκου του εργαστηρίου για να πειραματιστείς και να καταλήξεις. Αυτή ειναι η αλήθεια και δε βλέπω λόγο να την αποφεύγουμε.

      Μου αρέσει!

  6. Ανώνυμος permalink
    14 Οκτωβρίου, 2015 22:37

    Τελικά ονομάσατε μια χώρα που έχει διζωνική δικοινωτικη ομοσπονδία; Ομοσπονδίες έχει πολλές,διζωνικής πόσες; Πείτε μας και εμάς μια χώρα που την εφαρμόζει και αν λειτουργεί γιατι όχι; Να την εφαρμόσουμε και εμείς

    Μου αρέσει!

    • strovoliotis permalink*
      15 Οκτωβρίου, 2015 20:18

      Πές μας εσύ μια χώρα που έχει ανάλογα προβλήματα με αυτά της Κύπρου

      Μου αρέσει!

      • pinto permalink
        3 Φεβρουαρίου, 2016 14:28

        Φιλέ στροβολιωτη λάθος σου να μην λαμβάνεις υπόψην τα όσα λέει ο Νταβούτογλου, τα όσα σκέφτεται η τουρκια, τις προθέσεις πίσω απο τα λογια, και την ιστορία αυτου με τον οποίο κανεις πάρε δώσε.. Κάθε άλλο παρα ηττημένο μυαλό εισαι αμα βλέπεις μια ποιο αναλυτική εικονα..οι δυνατοί και προσκεχουν βλεπουν η μελετουν πρωτα τον αλλον πριν κάνουν κάτι, ποσο μάλλον εμείς που είμαστε μικρή χώρα δηλαδή ποιοι είμαστε που δεν λαμβάνουμε υπόψην κανενα.. Με τα μουτρα εδιουσαμε που ημασταν μικροι , όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις οτι θέλει προσοχή οτι κανείς.. Και αμα κάποιος μελετά και λέει αυτά που λέει εγώ τον σέβομαι

        Μου αρέσει!

        • strovoliotis permalink*
          4 Φεβρουαρίου, 2016 08:14

          Εξ όσων γνωρίζω, τα τελευταία πράγματα που είπε ο Νταβούτογλου για την Κύπρο ήταν στον Αντρο Κυπριανού πριν λίγες μέρες και ήταν εξόχως ενθαρρυντικά.

          Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.