Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι μου είπε ο καλός φίλος

16 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο Πρόδρομος λέει, είναι ο «διευκολυντής». Η συνέχιση της παρουσίας του στο κυβερνητικό σχήμα θεωρήθηκε «χάρη» του προέδρου προς το μέρος του. Συνεπώς, χρωστά.

Και παρά το γεγονός πως δεν φαίνεται να θεωρείται (ακόμη) αναλώσιμος, αποφασίστηκε να διοχετευθεί όλη η πίεση προς το μέρος του. Αποφασίστηκε  να του επιμερισθεί όλο το κόστος των δικών του μεν ενεργειών (για το βιβλίο των Αγγλικών, το playlist του Θεοδωράκη και την υπόθεση Γαβριήλ), οι οποίες όμως ενέργειες εξέθεταν όλη την κυβέρνηση ως αυθεντική ακροδεξιά ομάδα.

Δεν είναι τυχαίο που το μόνο κόμμα που στάθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό της κυβέρνησης είναι το εξτρεμιστικό Ελ@μ.

Θα μου πείτε, μα στάθηκε αυτό το κόμμα δίπλα από την κυβέρνηση γιατί ο πρόεδρος και η κυβέρνηση λειτούργησαν με ανάλογο προς τις ελαμίτικες απόψεις τρόπο.

Σωστό και αυτό λέει ο φίλος, αλλά επικοινωνιακά, η κατάσταση δεν θεωρήθηκε όμορφη, συνεπώς έπρεπε να διοχετευθεί κάπου η οργή της κοινωνίας, να γίνουν μεν κάποιες υποχωρήσεις, να φάει κάμποσο «ξύλο» ο Πρόδρομος  και με αυτό τον τρόπο να «καλυφτεί» η μεγάλη εικόνα – που είναι το βασικό αλλά άλυτο πρόβλημα – και βρίσκεται στην κορυφή.

Και αποφασίζοντας υποχώρηση στο ζήτημα Γαβριήλ, κάπου ξεχνάμε εμείς οι υπόλοιποι το θέμα με το βιβλίο, το οποίο ποιοτικά είναι πολύ πιο σημαντικό.

Α, και όπου διαβάζετε «αποφασίστηκε», να σκέφτεστε επικοινωνία και marketing.

Ξέρω ‘γώ;

Δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι επικοινωνιολόγος για να κρίνω.

No comments yet

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.