Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκείνοι που «επιχαίρουν»

18 Ιανουαρίου, 2022

«Είναι λυπηρό γιατί κάποιοι επιχαίρουν γιατί τάχα ματαιούται η εκτέλεση του έργου.»


Η δήλωση αυτή του προέδρου Αναστασιάδη για την κατάληξη του παραμυθιού του EastMed, μου κάθισε από χτες στο στομάχι.

Στην καλύτερη περίπτωση ήταν μια έλλειψη μέτρου στα λόγια.  Και προσπάθεια να ρίξει τη μπάλα έξω από το γήπεδο. Γιατί αυτό που έχουμε τώρα με τον αγωγό είναι οι συνέπειες της αποκλειστικά δικής του πολιτικής. Και αφού μιλάμε για πολιτικό ηγέτη που μας οδήγησε με τις επιλογές του εδώ, θα ήταν καλή η ανάληψη ευθύνης και η απολογία για αυτή την καταστροφή που ζούμε, όχι η προκλητική προσπάθεια να μετακινηθεί η ευθύνη αλλού, στους «επιχαίροντες» – με σαφές το υπονοούμενο.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας έκανε τα …κορονοπάρτι και αναγκάστηκε να δώσει μισή έστω απολογία. Εσύ διαχειρίστηκες, έκανες τις επιλογές σου, απέτυχες παταγωδώς στο μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας και των δυνητικών ευκαιριών που είχαμε, και ψάχνεις ευθύνες στους κριτές σου. Αντί στον καθρέφτη.

Γιατί, ναι πρόεδρε. Υπάρχουν «επιχαίροντες». Αλλά δεν είναι όσοι από εμάς σου έκαναν κριτική γιατί χειρίστηκες το μεγάλο εθνικό  πρόβλημα με τρόπο που εξυπηρέτησε τελικά τα συμφέροντα του εχθρού. Δεν επιχαίρουν όσοι από εμάς έκαναν κριτική στα έργα που σέρβιρες στους σανοφάγους, ενώ επισημαίναμε πως άνευ λύσης και άνευ συνεργασίας είναι αδύνατον να γίνει ορθολογιστική αξιοποίηση των πόρων της Κύπρου.

Τώρα, μας το λένε όλοι, το λέει ακόμη και ο νέος σου Υπεξ. Το λέει χτες η Γαλλία, ολόκληρη η ΕΕ, το λέει και ο ΟΗΕ: σκότωσες τη λύση, τώρα σου μένει η ανάληψη ευθυνών και η διαχείριση της καταστροφής. Ούτε λύση, ούτε γκάζια. Αυτό να βγεις και να περιγράψεις στους ψηφοφόρους σου, στους πολίτες που ξεγελάστηκαν.

Δεν είναι τυχαίο που δεν υπάρχει αναφορά σε λύση ούτε στον ΟΗΕ ούτε στην ΕΕ – τα πολιτικά μπλοκς που είναι οι μεγαλύτεροι μας σύμμαχοι. Ο πρόεδρος του ΣΑ του ΟΗΕ, αναφέρεται στην ανάγκη «σεβασμού στις δυο κοινότητες», όχι στην ενωμένη ΚΔ που θα είχαμε με τη λύση. ΟΗΕ και ΕΕ μιλούν για «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης». Καταλαβαίνεις πρόεδρε;;;

Και ναι, πρόεδρε (ξανά), υπάρχουν επιχαίροντες: οι εχθροί μας. Που τρίβουν τα χέρια βλέποντας την κατάρρευση της πολιτικής σου, που πρώτα τους έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουν την κατοχή, να ελέγχουν στρατιωτικά, πολιτικά και δημογραφικά την Κύπρο (γιατί Κύπρος είναι και η κατεχόμενη Κύπρος) και τώρα έχουν λόγο και στα ενεργειακά αποθέματα της Κύπρου.

Οι εχθροί μας επιχαίρουν πρόεδρε, γιατί *απέτυχες*.

Όσοι σου κάναμε κριτική, οργιζόμαστε θυμώνουμε και συνεχίζουμε να είμαστε απέραντα θλιμμένοι γιατί ξέραμε από την αρχή που θα οδηγούσαν οι επιλογές σου.

Στην απώλεια της πατρίδας.

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: