Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ήταν αυτή μόνο η πρώτη δόση των κυρώσεων;

19 Απριλίου, 2023

Υπάρχει προφανώς παρασκήνιο στην υπόθεση των κυρώσεων προς Κυπραίους και Κυπριακές εταιρείες αναφορικά με τη σχέση τους με ρωσικά συμφέροντα.

Εμφανίστηκαν ξαφνικά, μια καλή πρωία, σχεδόν ταυτόχρονα από Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Το στοιχείο αυτό, προδίδει πως μάλλον δεν ήταν ακριβώς μια ξαφνική εξέλιξη. Σε ρεπορτάζ του σήμερα ο Πολίτης και σε άλλα δημοσιεύματα (Καθημερινή) , φαίνεται πως υπήρχε κάποιου είδους προειδοποίηση προς την κυβέρνηση για να της δοθεί η ευκαιρία να «τεσταριστεί» στα μάτια των δυτικών συμμάχων μας.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως πήγαμε καλά.

Όντας πάντα υποψιασμένος όμως, δεν θα απέκλεια πως αυτές οι κυρώσεις είναι επίσης και κάποιου είδους προειδοποίηση.

Μια «προειδοποιητική» βολή. Γιατί κατά καιρούς πολλά γράφτηκαν και διέρρευσαν για πολύ υψηλά ιστάμενους συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν στενή σχέση με ρωσικά συμφέροντα (να το θέσουμε γενικά και ευγενικά).

Θα δούμε – ή μάλλον *πιθανόν* να δούμε.

Γιατί μπορεί να υπάρχει κάτι, μπορεί και όχι. Ή μπορεί να μην υπάρχει λόγος να βγει κάτι.

Γιατί του διεθνούς συστήματος δεν ηγούνται άγιοι.

…..

Σε άλλα νέα, στις ΗΠΑ είχαμε συμβιβασμό. Από τη μια η εταιρεία  Dominion που φτιάχνει συστήματα μηχανικής ψηφοφορίας και είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ΨΕΥΔΩΣ είχε δηλώσει πως οι μηχανές εκείνες είχαν ευνοήσει τον Μπάιντεν που κέρδισε τις εκλογές για αυτό το λόγο.

Τα ΨΕΜΑΤΑ Αυτά διανεμήθηκαν από πολλά κανάλια με επικεφαλής το Fox News, οι συντάκτες του οποίου φαίνεται γνώριζαν πως ο Τραμπ έλεγε ΨΕΜΑΤΑ, αλλά παρ’ όλα ταύτα τα αναπαρήγαγαν! Η Dominion κίνησε αγωγή στην Fox News, ισχυριζόμενη πως η αναπαραγωγή των ΨΕΜΑΤΩΝ του Τραμπ, έπληξε σοβαρά τα συμφέροντα της εταιρείας.

Ο συμβιβασμός έγινε στα 787.5 εκ δολάρια. Και παρά το γεγονός πως σε υποθέσεις συμβιβασμού χάνεται η δυνατότητα να ακουστούν τα γεγονότα και οι θέσεις των αντιδίκων, χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός εκ των δικηγόρων της Dominion:

 «Lies have consequences».

Now, do the maths.

No comments yet

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.