Skip to content

Ο φόνος του Άντη ΕΧΕΙ σχέση με το Κυπριακό.

Ιανουαρίου 14, 2010

 

 

Σημ.: Σε αυτό το κείμενο ΔΕΝ θα αναφερθώ στον φόνο του Άντη Χατζηκωστή.

 

Κάθε χρόνο συμβαίνουν στο νησί μας Χ γεγονότα. Από αυτά, ένα υποσύνολό Ζ, σχετίζεται με το Κυπριακό, το Μεγάλο μας Άλλοθι. Λογικά, και με άριστη στατιστική βάση 50 ετών, τα περισσότερα από αυτά τα γεγονότα επηρεάζουν  αρνητικά τη ζωή μας.

 

Άρα, μια εξαιρετική μέθοδος για να τερματίσουμε αυτά τα κακά και αρνητικά γεγονότα, είναι να λύσουμε το Κυπριακό.(*)

 

Ναι, τόσο απλά, για να γλυτώσουμε από τις συνέπειες του Κυπριακού, πρέπει να λύσουμε το Κυπριακό!

 

ΟΚ κύριε Συλλούρη;

 

Φυσικά απ’ όλα αυτά τα Χ γεγονότα τα πλείστα, ας πούμε το υποσύνολο Ψ,  ΔΕΝ αφορούν το Κυπριακό, άρα θα συνεχίζουν να συμβαίνουν, με ή χωρίς λύση.

 

Ο κόσμος θα γεννιέται, θα πεθαίνει, θα ερωτεύεται, θα κερατώνεται, θα πλουτίζει, θα παττίζει, θα κάνει μαφίες, θα μορφώνεται, θα κάνει πικ νικ, θα πηγαίνει κυνήγι, θα ηδονίζεται, θα μαζοχίζεται, θα πολιτεύεται, θα θρησκεύεται, θα δολοφονείται, θα διαιωνίζει την ράτσα του. Αν συμβαίνουν όλα αυτά τα σκέττα και μπανάλ, θα είμαστε ακριβώς το ίδιο με οποιαδήποτε άλλη ανιαρή ευρωπαϊκή χώρα που δεν αντιμετωπίζει το Μεγάλο Άλλοθι.

 

Όλοι όμως γνωρίζουν πως το όμορφο ξερονήσι μας είναι μια ξεχωριστή οντότητα, δεν είναι μια οποιαδήποτε ανιαρή ευρωπαϊκή χώρα.

 

Για αυτό ακριβώς τον λόγο πολλά από τα γεγονότα του υποσυνόλου Ψ τα οποία συμβαίνουν ακόμα και τώρα στον όμορφο μας τόπο, έχουν την ξεχωριστή μοίρα να παύουν να είναι μονοδιάστατα, και αποκτούν επιπρόσθετα χαρακτηριστικά, τα οποία αφετηρία έχουν το Μεγάλο Άλλοθι.

 

Νομίζω δεν θα υπερβάλω αν ισχυριστώ πως όλοι σε κάποια εκδρομή, για κυνήγι, ή για πικ νικ, ή ψάχνοντας το σπίτι της νέας γκόμενας στον Άγιο Δομέτιο(**), είπαμε για αστείο, «προσοχήν, εννά δώκουμεν μες τα Τούρτζικα!».

 

Αν ήσουν ας πούμε, στην Ολλανδία το πολύ να έπεφτες μέσα στο τοπικό κανάλι, δεν θα είχες την έγνοια πως θα σε παίξει κάποιος βαριεστημένος φαντάρος.

 

Στη δική μας νήσο όμως, τα πράγματα είναι πολύπλοκα! Τα γεγονότα δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν νέττα σκέττα, αγωνιούν να αποκτήσουν νέα χαρακτηριστικά!

 

Όλα αυτά τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που προσθέτει το Μεγάλο Άλλοθι στα διάφορα ζητήματα που εκ πρώτης όψεως ΔΕΝ σχετίζονται μαζί του, κάνουν τη ζωή μας αρκούντως δυσκολότερη, κάνουν τις ερμηνείες, τις εξηγήσεις και τις λύσεις πολύ πιο δυσεύρετες.

 

Και όλα αυτά, έχουν συνέπειες, έχουν παρακλάδια, έχουν ουρές, δημιουργούν κακό κλίμα, και ένα κλασσικό, διαχρονικό  φαύλο κύκλο, όπου το Μεγάλο Άλλοθι ευθύνεται για την ύπαρξη των ζητημάτων Ζ, στρεβλώνει πολλά από τα ζητήματα Ψ, και τελικά καταλήγει να δρατζιάζει και να διαιωνίζεται.

 

Αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα Ψ εκ των υστέρων ή ως κάποιος τρίτος, καταλαβαίνεις πως τελικά, βεβαίως και έχουν σχέση με το Μεγάλο Άλλοθι, όχι γιατί είναι απ’ ευθείας δημιουργήματα  αυτού, αλλά γιατί ΛΟΓΩ αυτού αποκτούν άλλη διάσταση και επηρεάζουν πολύ πιο αρνητικά τη ζωή μας.

 

Γι’ αυτό ένα εκ πρώτης όψεως απλό γεγονός τύπου Ψ καταλήγει από το πουθενά να σχετίζεται με το Μεγάλο Άλλοθι και να καθίσταται φυσικά πολύ πιο πολύπλοκο.

 

Στο κλίμα της περιρρέουσας παραφροσύνης νοιώθω πως θέλω να φωνάξω: Πότε επιτέλους θα γίνει ένα γεγονός Ψ, και να μην τίθεται θέμα να ευθύνονται για την πραγματοποίηση, ή την ηθική αυτουργία οι κακοί της άλλης πλευράς, ή να το έχουν σκάσει εκεί οι κακοί της δικής μας πλευράς;

 

Πότε επιτέλους ένας φόνος θα είναι απλώς ένας φόνος;  

 

Κρίμα Άντη.

 

Κρίμα…

 

 

 

 

 

(*) Λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, όπως περίπου την έχει αποδεχτεί η πολιτική μας ηγεσία εδώ και 32 χρόνια, όπως περίπου την αντιλαμβάνονται Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση και λοιποί φίλοι και εχθροί μας.

 

(**) Το ενδεχόμενο αυτό ισχύει μόνο για τους Λευκωσιάτες. Οι λοιποί αποκλείονται, ιδιαίτερα οι Παφίτες.

 

Advertisements
4 Σχόλια leave one →
 1. Ιανουαρίου 14, 2010 09:34

  «…Πότε επιτέλους θα γίνει ένα γεγονός Ψ, και να μην τίθεται θέμα να ευθύνονται για την πραγματοποίηση, ή την ηθική αυτουργία οι κακοί της άλλης πλευράς, ή να το έχουν σκάσει εκεί οι κακοί της δικής μας πλευράς;»

  Μα να χάσουν τέτοιο αβαντάζ οι φωστήρες μας;

  Ουδεπο-πο-τε !

  Μου αρέσει!

 2. Ιανουαρίου 14, 2010 11:05

  Είσαι μαθηματικός; Άρεσε μου τούτο με τα υποσύνολα.

  Μα σκέφτου τζαι τούτο: Αν κάποια στιγμή το Μεγάλο Άλλοθι πάψει να υπάρχει, πώς θα επιβιώσει πολιτικά ο Συλλούρης και ο κάθε «Συλλούρης»; Το υποσύνολο Ψ «πρέπει» να λαμβάνει άλλη διάσταση. Είναι θέμα επιβίωσης. Και δεν μπορεί να κατηγορηθεί κάποιος για κάτι τέτοιο, γιατί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης είναι έμφυτο στον άνθρωπο. Αντιλαμβάνεσαι; 🙂

  Μου αρέσει!

 3. strovoliotis permalink*
  Ιανουαρίου 14, 2010 16:35

  Σχεδόν απίστευτο!

  Διαβάστε:

  Τούρκοι δολοφόνησαν τον Ανδρέα Χατζηκωστή!

  Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του δολοφονηθέντος Άντη Χατζηκωστή και εύχεται προς αυτούς κουράγιο και δύναμη! Το Κίνημά μας, όπως και σύμπας ο Ελληνισμός, στέκεται στο πλευρό τους και συμπάσχει μαζί τους.

  Τα στοιχεία δεν οδηγούν σε άλλα κίνητρα εξόν από πολιτικά. Οι εχθροί του Ελληνισμού επιδιώκουν τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας σε όσους αντιστέκονται στα καταχθόνια σχέδια των εγγλεζοτούρκων για πλήρη εκπόρθηση της Κύπρου! Χωρίς να θέλουμε να διαταράξουμε το κλίμα ενότητας του λαού, το οποίο προέχει στην παρούσα φάση, θα θέλαμε εντούτοις να εντοπίσουμε την παθογένεια. Οι εξουσιαστές, ενδεδυμένοι με το προσωπείο των ειρηνευτών, στους σχεδιασμούς τους δημιουργούν εσωτερικά προγεφυρώματα, τα οποία καταδεικνύουν τους στόχους. Οι στήλες της εφημερίδας «Σημερινή» και κάποιες εκπομπές του «Ράδιο Πρώτο», ως επάλξεις αντίστασης, αποτελούν τους πρώτους στόχους.

  Η στυγερή δολοφονία είναι η συνέχεια σωρείας εγκληματικών ενεργειών που έπληξαν Όσια και Ιερά: η αναγραφή των τουρκικών συνθημάτων στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και αλλού, η κλοπή του λειψάνου του Τάσσου, η βεβήλωση της Ελληνικής Σημαίας του τάφου του και τώρα η δολοφονία του Άντη!

  Η Κυβέρνηση συγκαλύπτει τους Τούρκους! Ακόμα περιμένει τους Ρουμάνους, δήθεν τυμβωρύχους, να ζητήσουν τα λύτρα για να επιστρέψουν το λείψανο του Τάσσου! Συνάμα βρίσκει ευκαιρία να στοχοποιήσει τους πατριώτες! Και τώρα μιλούν για κίνητρα οικονομικά και άλλα. Χωρίς κανένα σεβασμό στον νεκρό! Για την Κυβέρνηση οι Τούρκοι (οι πρώτοι ύποπτοι) είναι υπεράνω υποψίας! Αυτοί είναι αδέλφια τους, συνέταιροι, σύντροφοι, συμπατριώτες. Αν καταφέρουν να φέρουν την…«πολυπόθητη λύση» μαζί θα κυβερνούν για χρόνια πολλά, μέσω της σταθμισμένης ψήφου, την Κύπρο. Μια Κύπρο χωρίς τους παρείσακτους Έλληνες! Αυτούς μέχρι τότε θα τους έχουν είτε εξορίσει είτε δολοφονήσει! Για πολλά χρόνια θα λυμαίνονται τον τόπο! Τα πλούτη όλα της Κύπρου θα μείνουν δικά τους! Και οι προσφορές των δημοσίων έργων θα εξακολουθήσουν να ανατίθενται μόνο στους κουμπάρους τους!

  Σημειώνουμε ότι χθες ο Πρόεδρος διέκοψε τις συνομιλίες με τον Ταλάτ, για να μεταβεί στην οικία Χατζηκωστή. Συλλυπήθηκε…δάκρυσε και μετά ξαναγύρισε στον Ταλάτ για να συνεχίσει το ανίερο παζάρεμα του ξεπουλήματος της Κύπρου!

  Ο Ταλάτ στην εισβολή ήταν ένας μουτζαχίτ! Και μάλιστα αξιωματικός! Με ένα τόμσον στο χέρι! Από αυτούς που εκτελούσαν τους αιχμαλώτους! Τώρα εκπροσωπώντας τους τουρκοκύπριους απέναντί του έχει έναν Χριστόφια! Ο Χριστόφιας ήταν του υγειονομικού και μάλιστα καψιμιτζής! Κατά την εισβολή έψαχνε την μονάδα του και…δεν την έβρισκε! Αυτός κυβερνά σήμερα την Κύπρο του Γρηγόρη Αυξεντίου και του Κυριάκου Μάτση! Αξιωματικό του είχε τότε τον σημερινό Υπουργό του, της Αμύνης! Μαζί σήμερα διαλύουν την Εθνική Φρουρά για να αφήσουν αφύλακτες τις Εστίες μας. Άνοιξαν και τα οδοφράγματα! Να μπαίνουν ελεύθερα να μας σκοτώνουν με τα κοντόκανά τους, να καβαλάνε τη μοτοσυκλέτα τους και μέχρι την επόμενη φορά, να εξαφανίζονται στο ανάθεμα απ΄ όπου μας ήρθαν!

  Το Κίνημά μας καλεί σε επαγρύπνηση και σε αντίσταση τον κυπριακό λαό! Θα έρθουν μέρες ακόμη δυσκολότερες!

  Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης
  Πρόεδρος Κρίνος Μακρίδης
  13 Ιανουαρίου 2010

  Μου αρέσει!

 4. χριστακης permalink
  Φεβρουαρίου 11, 2010 22:28

  αν σκοτωσουν οι τουρκοι τον χριστοφια γιατι δεν δεχεται τις προτασεις τους τι θα πουν?

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: